Badrumsbelysning – Några idéer

Att belysa badrummet ordentligt kan uppnås genom olika badrumsarmaturer. Belysningsschemat handlar inte bara om den ljusa bländningen som kommer från den enda lysröret i badrummet mitt i taket. Det handlar om utseendet och känslorna som kan skapas inne i rummet.

Det finns flera armaturer som används för vissa badrumsbelysning. Var och en av armaturerna har sin egen funktion att om den används på rätt sätt kan den skapa lämplig effekt.

I fåfänga där spegeln placeras kan vägglampor installeras på båda sidor. Vanity light bar kan också användas och måste installeras ovanför spegeln. Denna metod kan skapa en perfekt bländning av ljus i arbetsområdet som inte kastar skugga i ansiktet för att underlätta smink eller rakning. Installera inte infälld ljus direkt ovanför, eftersom det kommer att skugga ansiktet.

För annan belysning som krävs, till exempel den allmänna belysningen i badrummet, kan du använda takarmaturer eller ljuskrona i badrummet. Annars kan du använda takfläktar med lampor för allmänbelysning. Fläkten kan också hjälpa till att göra rummet friskt genom att cirkulera luften inuti.

För den dekorativa funktionen eller accentbelysningen kan du använda vägglampor med armaturen nedåt för att markera ett konstverk i väggen. Spårljus kan också användas för att betona de vackra kakelverkarna i badrummet.

Lämna ett svar